a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Patricia

Mijn liefde voor eten

Mijn liefde voor eten kreeg ik van jongs af aan mee. Met een vader als chefkok en een moeder uit een bakkersfamilie draaide het bij ons thuis áltijd om eten. Zelf groente verbouwen, zelf brood bakken.

‘Mijn opa bakte vroeger altijd vers brood. Als ik nu langs een warme bakker loop en die geur ruik ben ik meteen weer terug in mijn jeugd. Zo bijzonder!’ Ik hoop dat mijn zoontje later ook zulke mooie herinneringen heeft als hij een lekker gerecht ruikt.

Al dat lekkere eten had ook een keerzijde. Als tiener was ik 20 kilo zwaarder dan nu. Ik worstelde voortdurend met mijn gewicht. Door deze ervaring weet ik hoe moeilijk gezond eten kan zijn. Als geen ander kan ik mensen inspireren om gezond en lekker te eten.

Nu ben ik moeder. Een unieke rol waar ik iedere dag volop van geniet. Maar ook een flinke verantwoordelijkheid: je mag zelfs de basis leggen voor een gezond eetpatroon. Een geweldig cadeau voor de rest van zijn of haar leven.

‘Toen ik moeder werd vielen alle puzzelstukjes op z’n plek: ik ga ouders online helpen met gezond eten voor hun kind. Ik laat ouders zien wat gezond en lekker eten is!’

Mijn visie op voeding
De basis is gezond. Daarnaast kies ik bewust voor iets lekkers. Ik leef volgens de 80-20 regel. Ik kook vers, simpel en gezond. Zonder potjes of pakjes. Ik ben fan van natuurlijke smaakmakers, zoals ui, knoflook en verse kruiden. Ook specerijen zijn voor mij onmisbaar in de keuken, ik ben dol op de warme smaken van kaneel en steranijs. Ik sta open voor trends en hypes, maar check altijd de feiten. Ik geef je advies op basis van mijn kennis, eigen ervaringen en nuchtere boerenverstand.

Patricia in een notendop:

► Gediplomeerd: levensmiddelentechnoloog, diëtist, sportdiëtist en hbo leefstijlcoach.
► Sinds 2005 heb ik duizenden ouders geadviseerd over gezond eten voor hun kind.
► In 2012 genomineerd als één van de drie beste diëtisten van Nederland.
► Ik weet heel goed welke smaken bij elkaar passen, maar ik ben geen keukenprinses.