a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Gezond eten voor je kind   /  Blog 7: Gezonde traktaties

Blog 7: Gezonde traktaties

Gezond eten is nu extra belangrijk. Daar kun je niet vroeg genoeg beginnen: laagdrempelig, positief en met veel plezier. Bijvoorbeeld door gezonde traktaties. Leuk om samen te maken tijdens een 10-uur fruitmoment. Wanneer je een toffe doe-activiteit koppelt aan een vast fruitmoment wordt fruit eten nog leuker en makkelijker.

Voor het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit ontwikkelde ik maar liefst 10 gezonde traktaties. Je vindt de traktaties op www.veggipedia.nl: dé onafhankelijke online bron voor informatie over groenten en fruit. 

Fruitkrab

Eén van de 10 traktaties is deze fruitkrab. De fruitkrab zit helemaal onder het zand. Schud snel het zand van ‘m af en start met smullen! Patricia: ‘Mijn zoontje van 2 wordt iedere keer zo blij als hij deze vrolijke krab ziet. Geweldig, dat is nou precies de bedoeling!’

Aantal traktaties: 8

Dit heb je nodig:
– 11 mandarijnen
– handje fijne havermout
– zak mini marshmallows (2 stuks = 0,7 gram)
– cocktailprikkers (32 stuks)
– chocoladehagelslag – melk of puur (16 hagels)

Zo maak je het:

  1. Pel 3 mandarijnen voor het maken van de krabben.
  2. Krablijfje & ogen: pak 1 mandarijnpartje, steek hier 2 cocktailprikkers in (v-vorm) en zet vast aan de bovenkant van de mandarijn. Prik 2 mini-marshmallows aan de uiteinden van de cocktailprikkers en druk de hagels er voorzichtig in.
  3. Krabscharen: pak 2 cocktailprikkers, prik de mandarijenpartjes er in de lengte aan en steek vast in de mandarijn achter het krablijfje. Tip: de scharen staan op 10 voor 2 bij denkbeeldige klok.
  4. Herhaal stap 2 en 3 voor iedere fruitkrab.
  5. Serveer de fruitkrabben op een (blauw) dienblad en strooi wat havermout rondom (als zand).

Tip:
De mini-marshmallows zijn te koop in de supermarkt bij de cake- en taartversiering. Je kunt natuurlijk ook een ruitspek in stukjes snijden.

Goed om te weten:
De mini-marshmallows wegen samen met de hageltjes minder dan 1 gram per traktatie. De hoeveelheid suiker is dus minimaal.

Voedingswaarde per traktatie:
Energie: 35 kcal
Vet: 0 gram
Verzadigd vet: 0 gram
Eiwit: 1 gram
Koolhydraten: 8 gram
Vezels: 1 gram
Zout: 0 gram
Suikers: 7 gram

Groente per persoon: 0 gram
Fruit per persoon:
75 gram

Meer inspiratie of advies over gezonde traktaties? Stuur mij een berichtje.

 

Post a Comment