a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Gezond eten voor je kind   /  Blog 5: 6 op de 10 ouders vindt het lastig hun kind gezond te laten eten

Blog 5: 6 op de 10 ouders vindt het lastig hun kind gezond te laten eten

Gezond eten is soms best een uitdaging, zeker met kinderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat maar liefst 6 op de 10 ouders het lastig vindt om hun kind gezond te laten eten. Hoe is dat bij jullie thuis?

Patricia: ‘Rens van 2 kan mij tot het uiterste drijven. Zo vraagt hij bijvoorbeeld ‘opeens’ naar een koekje na z’n ontbijt. En dat ‘moet’ hij dan hebben. Als moeder vergeet ik spontaan dat ik diëtist ben en moet ik in een reflex stalen zenuwen hebben om zijn diepste verlangen te weerstaan.’

Onthoud 1 ding: de wilskracht van je kindje is als een spier, die kan hij niet blijven aanspannen ;-).

Jonge kinderen eten nog niet veel. Zorg ervoor dat wat ze binnenkrijgen van goede kwaliteit is.

Ik geef je 3 tips om gezond(er) te eten/drinken met kinderen:

1. Gezonde dranken. Frisdrank is stiekem vermomd als vloeibaar snoep. Trap er niet in. Geef alleen melk, vruchtenthee zonder suiker of water.

2. Geef 100% volkorenbrood. Dit is vezelrijk en vult goed. Laat je niet afleiden door marketingtrucjes als spelt of de ‘gezonde’ uitstraling van heel donker brood. Check het etiket om te zien of het brood uitsluitend bestaat uit 100% volkorenmeel of vraag het na bij de bakker.

3. Verleid je kind met snoepgroente. Groente kan altijd, de hele dag door. Een schaal met snoeptomaten, snackkomkommertjes of worteltjes. Wedden dat die grijpgrage handjes dat niet kunnen weerstaan?

Wil je jouw ervaring delen? En hebben jullie nog tips om je kind te verleiden met gezond eten? Ik kijk uit naar jullie reacties!

Post a Comment