a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Gezond eten voor je kind   /  Blog 4: 5 redenen waarom ‘Gezond eten voor je kind’ belangrijk is

Blog 4: 5 redenen waarom ‘Gezond eten voor je kind’ belangrijk is

De ultieme wens van iedere ouders: dat je kind later groot & sterk wordt! Daarvoor heeft jouw kindje àl het goede van eten en drinken nodig. Nieuwsgierig wat gezond eten voor je kind nog meer kan betekenen? In dit artikel geef ik je 5 redenen waarom gezond eten voor je kind belangrijk is:

1. Groei & ontwikkeling: de 1ste 1000 dagen kunnen écht het verschil maken.
Een kind groeit razendsnel tijdens de eerste 1000 dagen: van zwangerschap tot peuter. De lengte van je baby neemt 50% toe en de kleine wordt maar liefst 4 keer zwaarder. De hersenen groeien en het immuunsysteem is volop in ontwikkeling. Wist je dat eten in deze belangrijke fase zelfs belangrijk is voor de latere gezondheid? Een kindje profiteert maximaal van gezond eten.

2. Smaakontwikkeling: de 1ste 2 jaar kun je volop benutten.
Via het vruchtwater maakt een kindje al kennis met verschillende smaken. Grote kans dat je kindje de smaken straks eerder waardeert. Ook als een kindje geboren is valt er veel winst te behalen. Tot het 2e jaar kun je spreken van the window of oppertunity: een kindje heeft zin om nieuwe smaken te leren kennen. Grijp die kans!

3. Gezond eetpatroon aanleren: de 1ste 5 jaar zijn super belangrijk.
Eetgewoonten komen vaak op jonge leeftijd al tot stand. Wist je dat je deze gewoonten vaak tot volwassen leeftijd aanhoudt? Als ouder speel je dus een belangrijke rol bij het aanleren van een gezond eetpatroon. Denk aan: eten aan tafel en het aanbieden van groente en fruit.

4. Een gezond gewicht: daar heeft je kind nu al plezier van.
Een gezond gewicht is ook voor een kind in de groei belangrijk. Een kind kan zich makkelijker bewegen. Bovendien heeft een kind minder kans op het ontwikkelen van overgewicht of diabetes.

5. Een kind in de groei: heeft al het goede van eten en drinken nodig.
Voldoende energie en de juiste voedingsstoffen, zoals vezels, extra vitamine D en voldoende gezonde vetten. Energie en voedingsstoffen heeft een kindje ook nodig om te kunnen leren, kruipen, vallen en weer opstaan.

Post a Comment