a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Voeding   /  Blog 3: 15 tips om je kind meer groente te laten eten

Blog 3: 15 tips om je kind meer groente te laten eten

Hieronder geef ik je 15 tips om je kind meer groenten te laten eten. Meer weten? Kijk voor inspiratie en tips over groenten op Veggipedia.nl, dé onafhankelijke online bron voor informatie over groenten en fruit.   

 1. Groentesoep maken, met paprika/tomaat of courgette. Een verspakket voor soep is ideaal. Gezonde tip: Halveer de zoute bouillonblokjes of vervang ze door eentje met minder zout. 
 2. Bloemkool raspen. Geweldig, dan heb je een soort groentecouscous.
 3. Koop een spiraalsnijder voor groente (‘spirelli’). Dan kun je mooie groenteslierten maken. Dat noem je gewoon groentespaghetti. Want welk kind is er niet dol op pasta?
 4. Trek jezelf uit de comfortzone. Geef groente niet alleen tijdens de avondmaaltijd aan je kleine spruit. Bied groenten standaard aan bij de lunch en tussendoor.
 5. Kinderen zijn vaak dol op snoeptomaatjes en willen alles pakken. Daar kun je slim gebruik van maken. Zet een grote bak snoeptomaatje neer op tafel. Neem er zelf ook een paar!
 6. Koop een groentenplant (zoals broccoli, komkommer of koolrabi) en verzorg die samen met je kindje. Grote kans dat je kindje hierdoor meer groente gaat eten.
 7. Combineer groente met fruit. Wat dacht je van geraspte koolrabi met geraspte appel en wat rozijntjes? Kinderen zijn hier dol op!
 8. Een goed begin is het halve werk! Groente kun je ook in je ontbijt verwerken. Wat dacht je van een restje pompoen van de avond ervoor met wat yoghurt? Wat granola erbij en klaar!
 9. Denk ook eens aan groente als broodbeleg. Pureer wat doperwtjes, gekookte wortels of bietjes met wat yoghurt en je bent klaar!
 10. Benoem alle groentesoorten: Dit is een ‘Wortel’. Geef het in z’n handen: Laat je kindje eraan voelen, ruiken of erop sabbelen (op een wortel bijvoorbeeld).
 11. Wil jij mijn hulpkok zijn? De keuken heeft een magische aantrekkingskracht, kinderen zijn erg nieuwsgierig als jij in de keuken staat. Laat je kindje gezellig meehelpen en vertel wat je doet.
 12. Zoek het in de naam of presentatie: Ken je Walter Wortel of Piet Pastinaak al? Of maak een piratenboot van een gevulde courgette (steek er een vlaggetje in) en vertel er een spannend verhaaltje bij.
 13. Wist je dat je 100% tomaten in een pot of pak ook kunt meetellen voor de hoeveelheid groente? Ik gebruik voor mijn zoontje vaak passata (zonder toegevoegd zout/suiker).
 14. Maak gehaktballetjes met groente, voeg bijv. stukjes champignons aan het gehakt toe. Serveer in tomatensaus of met een satésausje (die maak je lekker ‘zelf’ met 100% pindakaas en een lepeltje water.)

BONUSTIP: Verleid je kind met kleur tot een gezonde keuze!Je kind mag bij de (super)markt een kleur opnoemen (bijv. rood). Papa/mama kiest ‘toevallig’ iets gezonds (bijv. tomaat). Je kind mag het pakken, voelen en eraan ruiken. Jij vertelt wat het is. 

Post a Comment